Co budeme potřebovat:
- Jehněčí hřebínek ( na jednu porci 3 žebírka)
- olivový olej
- Hrubá kvalitní sůl a čerstvě drcený pepř
Postup:
Hřebínek pěkně očistíme a mezi žebírky prokrájíme téměř až na kotletku.
Lehce potřeme olivovým olejem a osolíme hrubou solí a čerstvě drceným pepřem.
Na dobře rozpálené pánvi zprudka opečeme ze všech stran (asi tak minutku)
Dáme do vyhřáté trouby na 170 celsiusů a pečeme 6-8 minut. Toto je na úpravu medium rare. Pokud chcete propečenější, tak dobu pečení protáhněte na 10 -20 minut, dle vaší představy.
Přendáme na teplý talíř, zakryjeme alobalem a necháme minimálně 5 minut odpočinout.
Ostrým nožem prokrájíme na jednotlivé kotletky.
K čemu se hodí:
- rissoto Milanese
- různé mutace bramborového pyré
- štouchané brambory
Rady a triky:
Necpěte tam žádné jiné koření ani bylinky. Toto je exklusivní samo o sobě, tak si užijte tu správnou chuť a ničím jí nezastírejte.
Nebojte se to propéct jen do růžova, maso je pak křehké, šťavnaté a voňavé.
Nejnovější komentáře